Fruitstyle

Perzik-pannenkoekjes-met-bosbessen

Ingrediënten

  • 0,5 pak pannenkoekenmix
  • 2 perziken
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 0,5 deciliter karnemelk
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 pot bosbessenjam
  • 150 gram bosbessen
  • 125 milliliter zure room

Voorbereiden

Schil de perziken en snijd ze in partjes. Klop in een kom het pannenkoekenmix met kaneel, karnemelk en ei tot een glad papje. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en schenk een klein beetje beslag erin. Verdeel de schijfjes perzik als een bloem over het beslag en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is. Keer het pannenkoekje en bak de andere kant. Laat het pannenkoekje op een bord glijden en plaats een deksel erop. Zet het bord op een pan heet water om warm te houden. Bak zo nog 7 pannenkoekjes.

Verwarm in een steelpan de jam met 3/4 van de bosbessen in 5 minuten tot een compote. Leg een pannenkoek op het bord er scherp er een lepel compote en een lepel zure room op. Bestrooi de pannenkoekjes met bosbessen.

 

Enjoy your Fruitstyle

MPS A Jungheim
Terug naar boven