Fruitstyle

Bramenjam

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe bramen
  • 700 gr. suiker
  • 4 el. citroensap

Voorbereiden

Meng de bramen en suiker in een middelgrote pan (met dikke bodem). Voeg de citroensap en boven een laag tot matig vuur roeren tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel langzaam aan de kook  en laat het boven een middelhoog vuur 15-20 minuten borrelen totdat de jam is ingekookt. Haal daarna de jam van het vuur en laat het geheel 2 minuten staan zodat de belletjes wegtrekken. Schep het hete mengsel in hete schone (gesteriliseerde) potten en sluit ze direct af. Op de kop laten afkoelen.

Ongeopend blijft de jam tot wel een jaar goed, bewaar de potjes op een donkere koele plek.

Bewaar de jam na openen in de koelkast.

Serveren

Heerlijk op zelfgebakken pannenkoeken

Enjoy your Fruitstyle

MPS A Jungheim
Terug naar boven