Fruitstyle

Blauwe-bessen-muffins

Ingrediënten

  • 375 gram boter
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 0,5 theelepels zout
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 1,5 dl. melk
  • 6 cl. maisolie
  • 250 gram bosbessen

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter 12 cakevormpjes of gebruik papieren vormpjes. Strooi bloem, bakpoeder, zout en suiker door een zeef in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje in de bloem en voeg de vloeibare ingredi├źnten toe en meng het allemaal door elkaar. Klop niet te lang, het mengsel moet nog een beetje klonterig zijn. Schep meteen de bosbessen erdoor. Vul de vormpjes voor tweederde met het deeg.

Bak de muffins 20 tot 25 minuten tot ze goed gerezen zijn. Als je er een houten prikker inprikt en deze er schoon uit haalt, is de muffin goed. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen. Keer de vormpjes om en tik de muffins eruit. Indien je papieren vormpjes hebt gebruikt, kun je deze laten zitten.

Serveren

Serveer de muffins als ze warm zijn.

Enjoy your Fruitstyle

MPS A Jungheim
Terug naar boven